Diagnose

De arbeidsmarkt is constant onderhevig aan omstandigheden die vragen om wendbaar en flexibel te reageren. Deze wendbaarheid heeft een direct effect op de klantenbestanden van gemeenten. Door nieuwe wetgeving, de gevolgen voor de arbeidsmarkt als gevolg van Covid-19 en de veranderende vraag van werkgevers, worden de bestanden van de klantmanagers niet alleen groter, ook is er steeds minder tijd beschikbaar om een goede diagnose te stellen van de mensen in de bestanden.

De ervaren adviseurs van Ovidius Werk stellen in korte tijd een diagnose vast door gebruik te maken van het volgende programma:

De adviseurs van Ovidius Werk gaan actief in gesprek en op onderzoek uit met de klant. Dit kan in een persoonlijk gesprek of via beeldbellen plaatsvinden afhankelijk van de wens van de klant en de ontwikkelingen rondom Covid-19. Voordat onze adviseurs met de klant in gesprek gaan, is er eerst een uitgebreide intake met de gemeente om de verwachtingen en doelstellingen scherp te krijgen. 

Onze adviseurs gaan in gesprek met klanten van de gemeente en zorgen voor een duidelijk profiel, een actueel cv en geven advies voor de vervolgstappen richting werk. Bij nieuwe instroom geven we advies over de consequenties en indien gewenst, de rechten en plichten van het ontvangen van een bijstandsuitkering. De professionals van Ovidius Werk zijn zeer ervaren binnen het sociaal domein en maken een onderscheid tussen politiek correcte antwoorden of oprechte verhalen. Wij helpen de (nieuwe) klant een nieuwe richting in te slaan en adviseren hem in zijn zoektocht naar werk. Voor deze zoektocht wordt het netwerk van Ovidius Werk ingezet en gaan we (indien gewenst) actief jobhunten voor een baan.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de diagnosestelling:

  • Wat zijn de kwaliteiten/competenties van de klant?
  • Heeft de klant belemmeringen die in de weg staan naar werk? 
  • Zijn er leefgebieden waar we rekening mee moeten houden?
  • Welke afspraken maken we met de klant om zelf aan het werk te komen?

Resultaat Diagnose
Na de gesprekken is er een duidelijk profiel van de klant, een actueel cv en geeft Ovidius Werk advies aan de gemeente voor de vervolgstappen. 

Kosten
Dit betreft maatwerktrajecten en de kosten bepalen we op basis van de vraag.

shutterstock_658087459
Tolk
ovidiuswerk-zutphen bart hesterman-web