Veranderkracht in 100 dagen

Stel je eens voor. Je zit al jaren in een uitkeringssituatie en het lijkt uitzichtloos om een baan te vinden. Via de gemeente en/of UWV heb je al meerdere sollicitatietrainingen gehad maar helaas zonder gewenst resultaat. Of stel je eens voor dat jij als klantmanager al jaren lang bezig bent om mensen vanuit je klantenbestand te begeleiden naar hun volgende stap op de arbeidsmarkt. Ondanks vele trainingen en begeleiding is het nog niet gelukt je klanten naar buiten te krijgen. De training Veranderkracht in 100 dagen gaat hier verandering in brengen.

De training Veranderkracht in 100 dagen is bestemd voor werkzoekenden die een uitkering krijgen via de gemeente of UWV. In een periode van 100 dagen krijgen de deelnemers gedurende twee dagdelen per week intensieve begeleiding in hun zoektocht naar een baan. Deze intensieve begeleiding zorgt ervoor dat er alle aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Maatwerk dus! Tijdens de training staan 3 maanden lang een trainer/coach en een jobhunter klaar voor de deelnemer om hem naar werk te begeleiden. En is het na drie maanden nog niet gelukt? Geen probleem, we blijven de deelnemer net zo lang begeleiden als nodig is. Zo doen wij dat!

Programma
13 weken lang gaan deelnemers in een groep aan de slag om een stap te maken in de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit drie verschillende onderdelen:
- Persoonlijk arbeidsmarktprofiel
- Netwerken
- Solliciteren in de praktijk

Persoonlijk arbeidsmarktprofiel
In dit onderdeel gaan we vier weken lang kijken naar de mogelijkheden van de deelnemer. Waar ben je goed in? Welke competenties heb je in huis? Hoe zit het met je ervaring in werk maar ook je levenservaring en wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen en te oriënteren op de arbeidsmarkt? We maken het cv volledig arbeidsmarktproof en dagen de deelnemers uit om op een andere manier te solliciteren. De deelnemers maken een plan van aanpak voor hun persoonlijke arbeidsmarkt.

Netwerken
In het onderdeel Netwerken gaan we vier weken lang netwerken met verschillende organisaties. De deelnemers maken kennis met werkgevers, verschillende uitzendbureaus die passend zijn bij hun mogelijkheden en de werkgeversservicepunten die bij hun gemeente horen. Door te netwerken krijgen de deelnemers inzicht in de mogelijkheden die de huidige arbeidsmarkt te bieden heeft. We werken aan een goed LinkedIn profiel die de zoektocht naar werk vergroot.

Solliciteren in de praktijk
In dit onderdeel helpen we de deelnemers op weg bij het maken van de juiste keuzes om te solliciteren. Wat is echt passend voor de deelnemer. We oefenen met gesprekken (met behulp van de STARR methodiek) en werken aan goede brieven.
Er komt een stijlcoach langs die de deelnemers op weg helpt met de uitstraling die passend is bij solliciteren en tijdens een persoonlijke shopsessie helpt bij het uitzoeken van de juiste kleding. Een fotograaf maakt mooie profielfoto’s die de deelnemer kan gebruiken voor zijn cv en LinkedIn.

Planning
De planning voor Veranderkracht in 100 dagen gaat in overleg met de gemeente die Veranderkracht in 100 dagen inkoopt bij Ovidius Werk.

 

ovidiuswerk-training veranderkracht mark sharon 80-web
Praktijkdag
spijkersterk