Veranderkracht in 100 dagen

Veranderkracht Veranderkracht in 100 dagen

Stel je eens voor. Je zit al jaren in een uitkeringssituatie en het lijkt uitzichtloos om een baan te vinden. Je hebt al meerdere sollicitatietrainingen gehad maar helaas zonder gewenst resultaat.

Of stel je eens voor dat jij als klantmanager al jarenlang bezig bent om mensen vanuit je klantenbestand te begeleiden naar hun volgende stap op de arbeidsmarkt. Ondanks vele trainingen en begeleiding is het nog niet gelukt je klanten naar buiten te krijgen. De training Veranderkracht brengt daar verandering.

Doelgroep
De training Veranderkracht is bestemd voor werkzoekenden en statushouders.
Vaak mensen die al langere tijd geen betaald werk hebben.

Aanpak
Gedurende de training krijgen de deelnemers twee dagdelen per week intensieve begeleiding in hun zoektocht naar een baan. Deze intensieve begeleiding zorgt ervoor dat er alle aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Tijdens de training staan een trainer/coach en een jobhunter klaar om de deelnemer naar werk te begeleiden.

Programma
De training Veranderkracht wordt in drie varianten aangeboden.

Veranderkracht in 100 dagen
12 weken lang gaan deelnemers in een groep aan de slag om een stap te maken in de arbeidsmarkt. Zij worden daarbij begeleidt door een trainer en jobhunter.

Veranderkracht in 120 dagen
De training veranderkracht in 120 dagen richt zich op statushouders. Gedurende 120 dagen gaan zij in een groep aan de slag met het vinden van een baan. Naast bijeenkomsten in groepsverband worden de deelnemers ook individuele gecoacht.

Veranderkracht in 150 dagen
Veranderkracht in 150 dagen is speciaal voor statushouders ontwikkelt. Tijdens deze 150 dagen komen, naast de begeleiding naar werk, ook taalvaardigheid, de Nederlandse arbeidsmarkt en cultuursensitiviteit aan de orde. De deelnemers worden stap voor stap begeleidt naar werk en krijgen daarbij ook coaching. Ervaringsdeskundigen gaan in gesprek met de deelnemers en zijn er schrijftafels. Ovidius Werk beschikt over een Arabisch sprekende trainer en kan indien gewenst een tolk inzetten.

De training Veranderkracht bestaat uit drie modules:
1 Persoonlijke arbeidsmarkt
2 Solliciteren
3 Netwerken

1 Persoonlijke arbeidsmarkt
In dit onderdeel gaan we vier weken lang kijken naar de mogelijkheden van de deelnemer. Waar ben je goed in? Welke competenties heb je in huis? Hoe zit het met je ervaring in werk maar ook je levenservaring en wat heb je nodig om je verder te ontwikkelen en te oriënteren op de arbeidsmarkt? We maken het cv volledig arbeidsmarktproof en dagen de deelnemers uit om op een andere manier te solliciteren. De deelnemers maken een plan van aanpak voor hun persoonlijke arbeidsmarkt.

Leerdoelen
• De deelnemer kent zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
• De deelnemer kent de verschillende competenties en weet over welke hij beschikt.
• De deelnemer weet op welke punten hij zich verder kan ontwikkelen.
• De deelnemer kan zijn werkervaring beschrijven.
• De deelnemer kan een cv maken.
• De deelnemer kan een plan maken voor zijn persoonlijke arbeidsmarkt en weet hoe deze eruitziet.

2 Solliciteren
In dit onderdeel helpen we de deelnemers op weg bij het maken van de juiste keuzes om te solliciteren. Wat is echt passend voor de deelnemer. We oefenen met gesprekken (met behulp van de STARR methodiek) en werken aan goede brieven.
Er komt een stijlcoach langs die de deelnemers op weg helpt met de uitstraling die passend is bij solliciteren en tijdens een persoonlijke shopsessie helpt bij het uitzoeken van de juiste kleding voor een sollicitatiegesprek. Een fotograaf maakt mooie en professionele profielfoto’s die de deelnemer kan gebruiken voor zijn cv en LinkedIn.

Leerdoelen
• De deelnemer weet hoe hij zijn sollicitaties kan aanpakken.
• De deelnemer kan een vacature analyseren en weet of deze passend is voor hem.
• De deelnemer weet welke sollicitatie tools hij kan inzetten.
• De deelnemer weet uit welke onderdelen een sollicitatiegesprek bestaat.
• De deelnemer kan een sollicitatiebrief schrijven.
• De deelnemer kan een sollicitatiegesprek voeren.
• De deelnemer weet hoe hij moet solliciteren.

3 Netwerken
In het onderdeel Netwerken gaan we netwerken met verschillende organisaties. De deelnemers maken kennis met werkgevers, verschillende uitzendbureaus die passend zijn bij hun mogelijkheden en de werkgeversservicepunten die bij hun gemeente horen. Door te netwerken krijgen de deelnemers inzicht in de mogelijkheden die de huidige arbeidsmarkt te bieden heeft. We werken aan een goed LinkedIn profiel die de zoektocht naar werk vergroot.

Leerdoelen
• De deelnemer kent verschillende werkgevers, uitzendbureaus en werkgeversservicepunten.
• De deelnemer weet hoe hij kan netwerken.
• De deelnemer kan een LinkedIn profiel opstellen.
• De deelnemer weet wat de juiste kleding is voor een sollicitatiegesprek.
• De deelnemer weet wat de invloed is van de uitstraling.

Planning
De planning voor Veranderkracht gaat in overleg met de gemeente. Er wordt altijd in overleg gekeken naar wat de deelnemer, groep nodig heeft. Deze trajecten worden zowel in groepsverband als individueel aangeboden.

Studiebelasting
De deelnemers volgen 2 keer per week een training die 3 uur duurt. Daarnaast besteden zij tijd aan huiswerkopdrachten en sollicitatieactiviteiten, 3 tot 6 uur per week.

Studiemateriaal
A
lle deelnemers ontvangen een werkmap, met daarin het benodigde studiemateriaal.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen aan het einde van de training een certificaat.

 

ovidiuswerk-training veranderkracht mark sharon 80-web
Praktijkdag
spijkersterk