Wethouder Roland Wolters bezoekt statushouders tijdens training Veranderkracht in 100 dagen

waterland 5

Op 8 mei 2023 hebben wethouder Roland Wolters en teammanager Cees van Oostrum van de gemeente Waterland een bezoek gebracht aan de deelnemers van de training Veranderkracht in 100 dagen. Tijdens dit bezoek zijn zij uitgebreid in gesprek gegaan met de deelnemers. Deze training wordt gevolgd door statushouders uit Waterland. Zij leren alles over solliciteren in Nederland, het maken van een persoonlijk arbeidsmarktprofiel en hoe zij kunnen netwerken, met als doel om een baan te vinden en aan het werk te gaan. De deelnemers vertelden enthousiast wat zij al allemaal geleerd hebben tijdens de training. Zoals een van de deelnemers het mooi vertelde: “Ik zou willen dat ik deze training al veel eerder had gevolgd en de tijd kon terugdraaien”.

De wethouder was erg onder de indruk van de persoonlijke verhalen die de deelnemers aan hem vertelden, waar zij tegen lopen in hun zoektocht naar een baan en hoe de training hen daarbij helpt. Wethouder Werk en Inkomen Roland Wolters: “Ik weet hoe belangrijk een baan is om mee te doen, een bestaan op te bouwen en te participeren in de maatschappij. Het is goed om te zien dat deze training kansen biedt aan de deelnemers en hen aan het werk helpt.”

De training Veranderkracht in 100 dagen van Ovidius Werk is speciaal gemaakt voor werkzoekenden. Sharon Peters (initiatiefnemer van Ovidius Werk): “Deze training is er helemaal op gericht om mensen weer aan het werk te helpen. De deelnemers krijgen gedurende 100 dagen twee keer per week intensieve begeleiding in hun zoektocht naar een baan. Zij worden daarbij begeleid door de trainer, coach en een jobhunter. Wij kijken altijd naar de mogelijkheden die een deelnemer heeft, waar is hij goed in, welke werkervaring heeft iemand al opgedaan en wat heeft iemand nodig. Dit vraagt om maatwerk. Vaak hebben zij al veel meegemaakt en is het belangrijk om hen weer op weg te helpen.”

Mark Hagemans (initiatiefnemer van Ovidius Werk): “Deze mensen willen graag aan het werk, maar hebben moeite om zelfstandig een baan te vinden. Zij kennen de Nederlandse arbeidsmarkt nog onvoldoende en kennen de Nederlandse gebruiken nog niet allemaal. Tijdens deze training is daar allemaal aandacht voor. Het blijft speciaal om te zien hoe de deelnemers opbloeien tijdens deze training en een baan vinden. Daar zetten wij ons iedere dag voor in!’